Ja. Det er forbudt at afholde eller deltage i arrangementer, begivenheder, aktiviteter eller lignende, hvor der er flere end fem personer (10 personer på Bornholm) til stede på samme sted samtidig. Forbuddet gælder både indendørs og udendørs og omfatter både offentlige og private arrangementer, begivenheder mv.
I Bornholms Regionskommune, på Christiansø og Frederiksø er forbudt at afholde og deltage i indendørs og udendørs arrangementer, begivenheder, aktiviteter eller lignende, hvor der er flere end 10 personer til stede på samme sted samtidig.
Undtagelser
Der er fastsat flere undtagelser til forbuddet:
Forbuddet mod at være mere end fem personer (10 personer på Bornholm) til stede omfatter i øvrigt ikke arrangementer mv., hvor alene personer fra samme husstand deltager, eller hvor alene personer, som alle er hinandens nærmeste pårørende, deltager. Som nærmeste pårørende anses en persons ægtefælle, faste samlevende, faste partner, søskende, forældre, herunder forældres og plejeforældres ægtefæller, forældres og plejeforældres faste samlevende og forældres og plejeforældres faste partnere, børn og plejebørn, herunder børn og plejebørn af ægtefæller, faste samlevende og faste partnere. Her gælder der et forbud mod at være flere end 10 personer til stede på samme sted samtidig.
Forsamlingsforbuddet gælder heller ikke for udendørs idræts- og foreningsaktiviteter, som er arrangeret af offentlige myndigheder, organisationer, foreninger, virksomheder og kulturinstitutioner. Her gælder der et forbud mod at være flere end 25 personer til stede på samme sted samtidig.
Forsamlingsforbuddet gælder desuden ikke for arrangementer, begivenheder, aktiviteter eller lignende, der finder sted på indendørs fællesområder til boliger, hvor beboerne ikke kan undgå omgang med hinanden, herunder fælles køkken- og badefaciliteter på kollegier og lignende boligfællesskaber.
Forbuddet mod at være flere end fem personer (10 personer på Bornholm) til stede på samme sted samtidig gælder ikke i private boliger og haver i tilknytning hertil, hvor der må være op til 500 personer til stede samtidig. Dette gælder dog ikke i gårde og lignende, som beboere fra et større antal boliger råder over samt haver i tilknytning til private boliger, hvor der afvikles arrangementer mv., som er offentligt tilgængelige.
Selvom der således gælder en undtagelse fra forsamlingsforbuddet for arrangementer mv. i private boliger og haver i tilknytning hertil, opfordres der dog kraftigt til, at arrangementer, fester og fejringer i private hjem ikke afholdes med andre end den nærmeste, snævre omgangskreds, at selskabet under alle omstændigheder slutter senest kl. 22, og at de generelle anbefalinger fra sundhedsmyndighederne om hygiejne, om at holde behørig afstand og om hensigtsmæssig adfærd samt Sundhedsstyrelsens gode råd om ’Private arrangementer, fester og fejringer i en tid med COVID-19’ i øvrigt følges.
Sundhedsstyrelsen gode råd kan findes på www.sst.dk.
Forbuddet gælder heller ikke for indendørs begravelser og bisættelser eller den del af en begravelse eller bisættelse, der foregår indendørs. Der gælder her, at der maksimalt må være 500 personer til stede samtidig, ligesom at de såkaldte arealkrav skal overholdes. Forbuddet gælder heller ikke for udendørs begravelser og bisættelser, eller den del af en begravelse eller bisættelse, som finder sted udendørs. Her må der højst være 50 personer til stede på samme sted samtidig. Personer, der er til stede i kraft af deres ansættelse, fx præst, kirketjener mv., tæller ikke med i opgørelsen af de 50 personer.
Forsamlingsforbuddet gælder heller ikke for folkekirken og andre trossamfund, når der afholdes gudstjenester samt dåb, vielser og lignende religiøse handlinger i lokaler, som de råder over. Der gælder dog også her et maksimum på 500 personer til stedet samtidig, ligesom det såkaldte arealkrav skal overholdes.
Endvidere omfatter forsamlingsforbuddet på fem personer (10 personer på Bornholm) ikke aktiviteter for socialt udsatte børn og unge til og med 21 år med eller uden deres familier arrangeret af offentlige myndigheder, organisationer, foreninger, virksomheder og kulturinstitutioner. For sådanne aktiviteter må der maksimalt være 50 personer til stede på samme sted samtidig, herunder deltagere og ulønnede ansvarlige.
Almindelig ophold og færden på en arbejdsplads er ikke omfattet af forsamlingsforbuddet. Det betyder, at der må være flere end fem personer (10 personer på Bornholm) til stede i forbindelse med almindelig ophold og færden på en arbejdsplads, som er et naturligt eller nødvendigt led i udførelsen af det pågældende arbejde, herunder ophold og færden, der finder sted i det offentlige rum, eller som indebærer tilstedeværelse af personer fra forskellige virksomheder mv. Det gælder også for arbejde, der udføres i forbindelse med arrangementer, aktiviteter, begivenheder og lignende, som er omfattet af forsamlingsforbuddet. Udøvere, personale mv., der er til stede i kraft af et arbejdsforhold, hvor der erhverves en indtægt, er derfor undtaget fra det lille forsamlingsforbud. Personer, der er tilstede i kraft af et arbejdsforhold, indgår ikke i opgørelsen af de fem personer (10 personer på Bornholm), der maksimalt må være til stede til et arrangement mv. Fx vil en eller flere instruktører, trænere, undervisere mv., der er til stede i kraft af et arbejdsforhold, hvor der erhverves en indtægt, ikke tælle med i opgørelsen af de fem personer (10 personer på Bornholm), der maksimalt må være til stede. Der gælder derudover et loft på 500 personer i alt, som må være til stede ved arrangementer, som er undtaget fra det lille forsamlingsforbud. Alle personer til stede, herunder personer som er til stede i kraft af et arbejdsforhold, indgår i de 500 personer.
Professionelle idrætsudøvere og de faciliteter, udøverne benytter før, under og efter afviklingen af idrætsgrenen er undtaget fra det lille forsamlingsforbud. Der må derfor være op til 500 udøvere af professionel idræt til stede samtidig. Særligt vedrørende tilskuere er det ikke længere muligt at afholde indendørs professionelle idrætsarrangementer med tilskuere, da de lokaler, som professionelle idrætsudøvere benytter, ikke er åbne for offentligheden, herunder for tilskuere. Ved udendørs professionelle idrætsarrangementer vil forsamlingsforbuddet skulle overholdes, så der vil maksimalt kunne være 5 tilskuere.
Professionelle udøvere omfatter atleter, som repræsenterer Danmark på højeste nationale eller højt internationalt seniorniveau inden for en DIF-anerkendt idrætsgren, er udtaget til danske seniorlandshold inden for en DIF-anerkendt idrætsgren, er indplaceret i en af Team Danmarks atletkategorier eller på anden vis er omfattet af Team Danmarks ordninger eller figurerer i en OL/PL-bruttogruppe. Ved højeste nationale niveau forstås den bedste række eller det øverste konkurrenceniveau i Danmark inden for den pågældende idrætsgren. Ved højt internationalt niveau forstås deltagelse ved World Cup, EM, VM eller OL. Endvidere gælder undtagelsen for trav- og galopløb på de ni væddeløbsbaner udøvet af kuske og ryttere med professionel licens, den næstøverste og tredjeøverste række inden for fodbold herrer, den næstøverste række inden for fodbold kvinder, den næstøverste række inden for håndbold både herrer og kvinder samt øvrige professionelle idrætter, hvor hovedparten af udøverne inden for samme række eller konkurrenceniveau lever af indtægter fra deres idræt.
Forsamlinger med et politisk eller andet meningsbefordrende øjemed er undtaget fra forsamlingsforbuddet. Det omfatter fx demonstrationer og møder i politiske partier. Det vil sige, at der må være flere end fem personer (10 personer på Bornholm) til stede ved møder i politiske partier og til demonstrationer mv. Der er ingen øvre grænse for, hvor mange der må være til stede til sådanne arrangementer. Undtagelsen gælder som udgangspunkt ikke for generalforsamlinger, landsmøder, konferencer og lignende, hvor der som udgangspunkt må være op til fem personer (10 personer på Bornholm) til stede.
Forsamlingsforbuddet gælder endelig ikke for forlystelsesapparater i forlystelsesparker og i omrejsende tivolier.