Rejser til udlandet

Udenrigsministeriets råd og vejledning som følge af COVID-19 i forbindelse med rejser ud af Danmark.

Fra fredag den 8. januar og foreløbigt til og med den 5. april 2021 skærpes rejsevejledningen for hele verden fra at have været ’orange’ (alle unødvendige rejser frarådes) til ’rød’. Det vil sige, at alle rejser til hele verden frarådes.

Danmark indfører skærpede restriktioner ved indrejse fra udlandet for at begrænse introduktion og spredning af mere smitsomme virusvarianter. Der indføres krav om, at alle, der rejser ind i Danmark, skal testes og efterfølgende isoleres i 10 dage.

Læs mere om, hvordan du skal forholde dig, når du kommer hjem fra en udenlandsrejse 

Smittesituationen i Europa

Her finder du information om, hvilke lande og regioner i EU- og Schengenområdet, der overholder kriterierne vedr. covid-19-smitte, og dermed kategoriseres som åbne.

Indrejseforbud Sverige

Sverige har indført indrejseforbud fra Danmark. Personer, som bor på Bornholm og rejser via Sverige mellem Bornholm og en anden del af Danmark, er undtaget, men skal kunne fremvise bopælsdokumentation.

COVID-19-restriktioner i Europa

Smittesituationen i Europa er alvorlig, og mange lande har indført nye COVID-19 restriktioner. Se nogle af de seneste restriktioner, der er blevet indført i visse europæiske lande.

Spørgsmål og svar til rejsende

Udenrigsministeriet modtager mange spørgsmål fra danske rejsende og deres familier. Find svar på de mest almindelige spørgsmål.

 

Materialer om rejserestriktioner

Her finder du materiale om rejsevejledninger og indrejserestriktioner, der tidligere er udgivet af myndighederne.